Rólunk

Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége
Magyar Formatervezők Társasága

A Magyar Formatervezők Társasága hazánk legelső, a művészeti ágakat ötvöző Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének tagszervezete.

Alkotóművész tagjaink a design szinte valamennyi ágát képviselik:

ipari, műszaki berendezések, járművek, különböző használati eszközök tervezése, arculat és csomagolás tervezés, prototípusok készítése mellett egyedi iparművészeti munkákat, vagy képzőművészeti tárgyakat is készítenek.

Munkáikkal rendszeresen eredményesen szerepelnek a hazai és nemzetközi szakmai pályázatokon.

A Magyar Formatervezők Társasága 1987-ben alapított egy szakmai díjat, mely Dózsa Farkas András emlékét őrzi és a mai napig, minden évben egy – a munkásságával érdemesült – formatervező társunk kapja meg.

Dózsa Farkas András szobrászművész (1902 – 1982) 1950-ben az Iparművészeti Főiskolán – Európában elsőként – szervezte meg a Formatervező Tanszakot, melyet 25 éven át vezetett.

Fontosnak tartotta a természet tárgyai, élőlényei formakincsének megismerését, hiszen minden a szükségszerű cél érdekében alakult olyanná, amilyen.

Szakmai szervezetünk jelenleg egy megújítási átalakításon megy át: megőrizve szakmai értékeinket, hagyományainkat, ugyanakkor nyitottabbakká váljunk és felvegyük a jelenkor ritmusát.

Elérhetőségeink:

  • Weboldalunk: www.formatervezes.org
  • Emai: Enable JavaScript to view protected content.
  • Telefon: +36 30 981 1313

Kapcsolat